keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Förenkla ditt liv

 photo muumi1_zpsa6c9de43.jpg
Vihdoin se löytyi - täydellinen kalenteri nimittäin! Kalenterin metsästys on joka kesäinen puuha, joka tänä vuonna osoittautui erittäin rasittavaksi. Mulla on muutama kriteeri, jonka kalenteriltani vaadin. Ensinnäkin pystyrivit. Eli päivät tuolla lailla vierekkäin, ei allekkain, eikä missään nimessä yksi päivä per sivu. Haluan nähdä koko viikon meiningit kerralla ja mieluiten jotenkin aikajärjestyksessä, jolloin hahmotan ja muistankin ne paljon paremmin. 

Tämä liittyy varmaan siihen, että olen niin sanotusti visuaalinen oppija :D Esimerkiksi kielten sanakokeissa en ikinä oikeasti oppinut niitä sanoja kunnolla, vaan pänttäsin sivua hetken aikaa juuri ennen koetta ja pystyin muistamaan mikä sana oli milläkin kohtaa sivua. Ennemminkin siis näin sivun päässäni, kuin että olisin muistanut tietyn sanan käännöksen. Harmi ettei tuollainen "valokuvamuisti" ihan riitä kun pitäisi lukea tuhat sivua tenttikirjoja... Nyt eksyin kyllä ihan sivuraiteille, takaisin kalenterikriteereihin.

Toisena vaatimuksena on kuminauha tai muu kiinnitysmekanismi. Yliopistolta saa kyllä kalenterin joka syksy, mutta vihaan sitä kuinka se ei pysy kasassa, varsinkaan laukun pohjalla. Kumpparikalenterin väliin voi lisäksi tunkea kaiken maailman lappusia ilman, että ne häviävät saman tie. Näiden kahden tärkeimmän kriteerin lisäksi kalenteri ei myöskään saa olla kamalan pieni, mutta sen pitää kuitenkin mahtua helposti laukkuun kuin laukkuun. Enkä myöskään halua mitään kamalan rumaa kalenteria, en varsinkaan sitä possunpunaista perhoskuvioitua versiota, joka muuten olisi lähes täyttänyt vaatimukseni.
  photo muumi2_zps1fd9d46b.jpg

Eilen vihdoin tärppäsi! Granitista (ihana kauppa, sain niin paljon uusia idiksiä kotiin!) löytyi simppeli kalenteri, joka täytti kaikki vaatimukset. Se tosin on ruotsinkielinen, mutta luulen selviäväni tulevasta vuodesta ilman suomalaisia nimipäiviä. Kalenterissa on läpinäkyvät muovikannet ja yleisilme on erittäin yksinkertainen, ei mitään krumeluureja. Vaikka supersimppeli ilme sinäänsä miellyttääkin, halusin kuitenkin vähän personoida kalenteriani ja päätin tehdä sille uuden kannen. Ja koska tiedän kyllästyväni kanteen joka tapauksessa vuoden aikana, päädyin askartelemaan ensimmäiselle sivulle kontaktimuovista taskun, jonne voi aina vaihtaa uuden kuvan.

 photo muumi3_zpsc81ef91d.jpg 
Tarvitaan: kontaktimuovia, viivotin, kynä ja kuvasta puuttuvat sakset.

 photo muumi4_zpsb74a03ff.jpg 
Ensin mittailin sivun koon ja leikkelin kaksi sopivan kokoista palaa kontaktimuovista. Toinen on täsmälleen sivun kokoinen ja se muodostaa taskun taustan. Päällisosaan lisäsin "saumavaraa" parisen senttiä kolmelle ulkosivulle ja noin puoli senttiä auki jäävälle sivulle.
  photo muumi5_zps5b8bb7c6.jpg 
Seuraavaksi liimasin pienemmän palan isomman palan kääntöpuolelle niin, että "saumavarat" jäivät oikean kokoisiksi, ja taitoin lyhimmäin sivun kiinni. Sitten vain asetin kontaktoidun palasen ensimmäisen sivun päälle ja taitoin isommat saumavarat sivun taakse perinteiseen koulukirjakontaktointityyliin.

 photo muumi6_zps9295c235.jpg 
Syntyneeseen taskuun sujautin näin alkuun laatikon pohjalta löytyneen muumikortin, mutta itseni tuntien sinne varmaan lähiaikoina ilmestyy yllin kyllin pinkkiä ja glitteriä :D

 photo muumi7_zpsdd65fbe3.jpg 
Valmista tuli! Nyt pääsen vihdoin täyttämään kalenteria (pakko päästä tarraostoksille) ja yksinkertaistamaan elämääni kuten uusi kalenterini neuvoo tekemään. Förenkla ditt liv - få tid att leva!
 

2 kommenttia:

  1. Olet kyllä saanut hienosti muokattua tuon kalenterin. Kalenteri on mulle myös yksi tärkeimmistä asioista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee kiitos, tää oli varsin simppeli projekti :)Kalenteri on kyllä tarpeen, varsinkin nyt taas kun koulu alkaa ja menoja tulee paljon enempi.

      Poista