tiistai 23. heinäkuuta 2013

DIY: Absolut-maljakko

Tänään olisi luvassa vähän tuunailua, varsin helppoa sellaista. Idea projektiin syntyi jo talvella Espanjassa, kun löydettiin tällaisia hauskan röpelöpintaisia vodkapulloja. Tykästyin pulloon niin paljon, että ostettiin yksi porukoille ja yksi mulle. Näin jo silmissäni suloiset kukkamaljakot, ja nii me ostettiin pari pulloa kotiintuomiseksi. Saattaahan näitä tietty saada Suomestakin, mutta itse en ole ainakaan nähnyt. Pari viikkoa sitten pikkuveli kavereineen vihdoin tyhjensi toisen pulloista, joten pystyin alottamaan tuunailun.
 photo abso1_zps96886cf0.jpg Ensimmäinen takaisku kävi kun huomasin, että etikettiä ei niin vain irroitetakaan. Päällimmäinen paperiosa lähti kyllä vaivatta, mutta alla oli vielä toinen, joka ei lähtenyt pois vaikka kuinka liotin kuumassa tiskivedessä. Mutta eipä se mitään, suunnitelma B käyttöön ja maalia etiketin päälle. Pienen visioinnin tuloksena päädyin liitutaulumaaliin ja löysinkin pienen purnukan heti Tallinnan reissulta.
 photo abso2_zpsd1b2ca62.jpg Tähän superhelppoon tuunaukseen ei paljoa tarvikkeita tarvittu: paperia, lautanen, sakset, teippiä ja tietysti maalipönikkä - niin ja pensseli, joka tässä kuvassa näyttää kadonneen pöydän alle.
 photo abso3_zps95a91d1f.jpg Ihan ensiksi teippailin etiketin reunat, jotta saatoin huoletta maalailla sen päältä. Loppujen lopuksi jouduin kyllä siistimään reunoja käsivaralla, joten tämän vaiheen olis voinut jättää hyvin väliinkin. photo abso4_zpsf3e55c80.jpg Sitten vaan maalia pintaan, ensin waagerecht - vaakasuoraan - ja päälle senkrecht - pystysuoraan - ,kuten purkin kyljessä neuvottiin. 
 photo abso5_zps9776221f.jpg photo abso6_zps4a69dd1b.jpg Valmista tuli! Äitsyli osti tänään taululiituja, joten pääsin koristelemaan maljakkoani. Nyt siinä tosin komeilee mielikuvituksettomasti Roses, kun en parempaakaan keksinyt. Mutta liitutaulusta kun on kyse, sen voi onneksi aina pyyhkiä pois ja vaihtaa johonkin kivempaan.


Nyt en malta odottaa, että pääsen maalaamaan sen toisenkin pullon tuolle kaveriksi. Täytyy varmaan järjestää jotkut kemut ja tehdä boolia heti kun pääsen taas Tampereelle :) Mitäs tykkäätte lopputuloksesta?

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Merciii!! Miellyttää silmää vähän enempi kuin tuo absolut-etiketti :D

   Poista
 2. Hahah kuin hauska idea! Ehkä pikkasen kivempi kuin absolut-etiketti kyllää :--D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Hahah, ylläri et muutkin on samaa mieltä. Jätin sentään pullon design-nimeks ton Absolut, niin säilyy alkuperäisyys kuiteskin :D

   Poista