perjantai 30. elokuuta 2013

Roadtrip: Porvoo

Noniin, nyt niitä kuvia kesäretkeltä! Röllölla ja mulla oli tosiaan kerrankin lomaa samaan aikaan, joten päätettiin jo alkukesästä, että silloin tehdään jotain. Suunnitelmia oli kyllä jossain vaiheessa vaikka mitä, mutta aika ja budjetti oli molemmat melkosen tiukilla, joten aikalailla kotiseutumatkailuksihan toi loma meni. Vaikka ei kovin pitkälle päästykään, niin lomaviikko oli kyllä erittäin onnistunut ja etenkin rentouttava.
 photo porvoo9_zps8903be79.jpg
Reissuun lähtö oli lopulta melkosen extempore-päätös, koska sääennusteet näytti äärimmäisen kehnolta, ja vähän mietitytti onko sadesäällä mitään järkeä lähteä reissaamaan. Pari viikkoa sitten lauantaina ilma kuiteskin näytti suhteellisen ok:lta eli ei siis satanut kaatamalla, joten hypättiin autoon ja ajeltiin Porvooseen. Porvoo oli ollut molempin kesän to do -listalla, joten sieltä oli hyvä aloittaa. 

 photo porvoo6_zps665cf7f3.jpg
Vanhassa kaupungissa oli pihakirppispäivä, joten päästiin myös kurkkailemaan ihmisten sisäpihoille. Tässä Röllö testailee kenkiä, jotka taisivat osoittautua liian pieniksi. Oi että nähtiin kyllä kivoja pihoja, sellaisia ihanan vanhanaikaisia. Muutenkin tykkään älyttömästi noista söpöistä vanhan Porvoon kaduista. Mulle tulee siellä aina sellainen fiilis, kuin olisi jossain Astrid Lingrenin kirjassa, ja se on kyllä hyvä fiilis se :)

 photo porvoo5_zpsecb0db36.jpg Pienen Suklaatehtaan jätski oli ihanan _suklaista_. Ylläri sinäänsä, kun suklaatehtaasta kuiteskin oli kyse.  

 photo porvoo8_zpsd27494c6.jpg  photo porvoo7_zps71157f58.jpg  photo porvoo2_zps0599bd65.jpg Lounastettiin Zum Beispiel -ravintolassa, josta sai kunnollista perusruokaa. Omalta lautaselta löytyi savustettua lohta piparjuurikastikkeessa.
 
 photo porvoo3_zps98570e57.jpg Löydettiin kirkon läheisyydestä aika fiini hääkyltti. Voittaa ne perinteiset pahvisydämet ihan mennen tullen.
 photo porvoo1_zps043ced1e.jpg Sadesää iski onneksi vasta kun oltiin jo saatu tarpeeksemme vanhassa kaupungissa kiertelystä (ja vedetty pienet karkkiähkyt Brunbergin maistiaisten äärellä) ja kierreltiin vähän kauppoja keskustassa. Saatoin tehdä muutamia löytöjä Kookengästä, mutta ne pääsevät esittelyyn myöhemmin. Hehee, pysykäähän taajuuksilla, niin näette minne matka jatkui Porvoosta :)

1 kommentti:

  1. Toi hame kyl lihottaa aika paljon IMO. Ei millään pahalla :)

    VastaaPoista